Hennes varma stämma når hur långt som helst       (Östersundsposten)

Jag är konsert- och operasångerska och sångpedagog utbildad i England, Tyskland och Sverige. Som lyrisk-dramatisk sopran är jag verksam inom opera, operett, kammarmusik, visor och musikal.

MariaJag har mina rötter i Strömsund i Jämtland, men är nu bosatt i Växjö. Jag är utbildad konsert- och operasångerska vid Birmingham Conservatoire i England där jag 1996 tog min Mastersexamen. Jag har även studerat opera i Tyskland och deltagit i mästarkurser bl.a. Mozarteum i Saltzburg och Vadstenaakademien. Lärare jag studerat för är: Heide Näuhäuser, Janet Edmunds, Sylvia Mang-Borenberg, Torsten Föllinger, Kerstin Meyer, Christina Höglund mfl.

Ofta har jag anlitats som konsert och oratoriesolist i Sverige men har också sjungit i England, Tyskland och Luxemburg.. I operasammanhang har jag engagerats av Skånska Operan i deras uppsättning av” Stolthet och Fördom” i rollen som Charlotte. Jag har även sjungit på Malmöoperan i deras uppsättning av Aida. Jag har också sjungit i Linneateaterns uppsättningar ”Glada Änkan” och ”Sound of Music” Jag har också jobbat med en miniopera ”Konsten att förvandla en man” både med manus och musikbearbetning och i rollen som Athena. Produktionen har turnerat i Småland och Stockholm.

Jag har också inbjudits till olika musikfestivaler i Italien, Japan och Sverige. Sedan 2003 har jag bl. a. återkommande kammarmusikkonserter med flöjtisten Anette Kormann i ensemblen Duo Sonora. 2005 startade jag egen sångstudio där jag undervisar i sång och leder körer.